Tetracyklin mot rosacea

Tetracyklin är ett antibiotika som används mot rosacea. Behandlingsprocessen brukar vara lång men ger allt som oftast positiva resultat. Innan användning av Tetracyklin kan det vara en god idé att lära sig mer om läkemedlet.


Tetracyklin hjälper inte bara mot rosacea utan behandlar allt från lunginflammationer, underlivsinfektioner, borrelia och bihåleinflammation.

Medicinen hämmar bland annat bakteriernas ämnesomsättning vilket innebär att de inte kan försöka sig. Vid behandling av rosacea dämpas också inflammationen i huden.

Lång behandlingstid

Behandlingen mot rosacea varar upp till 3 månader och ger inte god effekt förrän 1-2 månader. Det positiva är att när väl processen är har huden inte skadats på sig vis att det lett till ärrvävnader i huden.

Undvik sol vid användning av Tetracyklin

När huden kommer i kontakt med ultravioletta strålar från solen inträffar en massa olika reaktioner. De normala ämnena i huden interagerar med fotokemikalier vilket kan leda till en rad olika effekter som:

  • Mörkare piggment.
  • Nya pigment.
  • Förtjockning.
  • Åldrande av huden.
  • Utvecklandet av cancer.

Vad därför snäll mot huden och dig själv när du använder dig av Tetracyklin mot rosacea.

Hur använder man Tetracyklin?

Tetracyklin är en av de läkemedel som inte borde kombineras med mjölkprodukter. Det på grund av kalciumet som finns i mjölkprodukter och som gör att det verksamma ämnet i antibiotikan inte tas upp lika bra från tarmen.

Därför är det enklast att ta medicinen mellan måltiderna och det ska ha gått tre timmar mellan det att man tar medicinen och att man äter eller dricker mjölkprodukter.

Alkohol påverkar inte effekten av medicinen, till skillnad från mjölkprodukterna.