Aloe vera påstås hjälpa mot rosacea

Aloe vera fungerar mot rosacea, sant eller falskt? Fastän vetenskapen inte kunnat bevisa att aloe vera fungerar mot att dämpa rosacea är det ändå många drabbade som anser att det fungerar.


Fastän vetenskapen inte kunnat bevisa att aloe vera fungerar mot att dämpa rosacea är det ändå många drabbade som anser att det fungerar.

Då rosacea är en inflammation som bryter ut under huden kan aloe vera vara till viss fördel då den sägs tränga ner djupt i huden.

Rosaceaforum.se är en av de webbplatser som förespråkar aloe vera-kräm eller gel då det är en produkt som går bra att använda varje dag, precis som en vanlig ansiktskräm.

Sann fakta är att aloe vera inte innehåller några parfymer, kortison eller starka ämnen som irriterar huden. Allergier har förekommit vid användning av aloe vera och framställd gel som innehåller för höga doser kan vara skadligt för huden. Gå därför till en tillförlitlig butik som vet vad de pratar om vid köp av aloe vera mot rosacea.

Aloe vera.Det är det gel-liknande köttet i växten som används i hudkrämer och geler. Fabriker som framställer aloe vera produkter pressar helt enkelt ut gel från skalet och säljer det antingen helt naturligt eller med tillsatta ingredienser. Därför viktigt att enbart välja de alternativ där det står 100% Aloe Vera då vissa krämer kan innehåller andra starka ämnen som inte är bra mot rosacea.

Enbart tre till fyra varianter av aloe vera har denna lugnande effekt på huden. Att köpa hem en planta och försöka framställa egen gel kan därför vara svårt och rekommenderas inte.